Boghvede diæt

Boghvede-dietten er en monodiet, dvs. den giver den overvejende anvendelse af et bestemt produkt. I vores tilfælde boghvede.

Denne diæt findes i to varianter. Men inden vi går over til at overveje hver af dem, lad os bestemme nøjagtigt, hvordan vi forbereder diætgrød.

Mange kender udtrykket "boghvede tilbereder sig selv", men er ikke klar over, at det virkelig er sådan. Denne korn kan tilberedes uden kogning overhovedet, hvilket gør den til en favorit blandt vandrere og rå foodists. Alt hvad du behøver for at tilberede doven boghvede er vand (eller mælk) og meget tid.

Sådan tilberedes diæt "doven" boghvede

Fyld boghvede med vand og læg det i køkkenet natten over. Om morgenen, når du vågner op, venter en færdiglavet, omend kold grød på dig. Mange diætindstillinger anbefales at hælde kogende vand over kornet og insistere. Du behøver dog ikke bruge varmt vand, hvis du ikke har travlt. Det er nok, at temperaturen på vandet og rummet er mindst 20 ̊С.

Hvis du følger en mindre stiv diæt, kan du hælde boghvede mælk med lavt fedtindhold og tilføje stykker æbler, tørret frugt eller bær til det. I dette tilfælde vil grøden være mere kaloriefattig, men du kan eksperimentere med smag og føle dig mere komfortabel på kosten.

boghvede til boghvede diæt til vægttab

Streng boghvede diæt i 14 dage

Denne diætmulighed involverer kun to produkter: boghvede, kogt på doven måde og kefir med et fedtindhold på 1%. Boghvede kan indtages i enhver mængde, men kefir skal begrænses til 1 liter om dagen. Det skal koges grød uden salt, sukker, olie og krydderier. Desuden indtages boghvede efter eget valg 3 eller 5 gange om dagen, men senest 4 timer før sengetid.

Du kan drikke vand uden begrænsninger, især da du kan opleve symptomer på dehydrering: mundtørhed, tørst og svaghed. En sådan diæt varer 14 dage, hvor du, som blanke publikationer lover, kan miste op til 12 kg. I virkeligheden afhænger det af den oprindelige vægt: mennesker med 20-25 ekstra pund kan næppe regne med en "lodlinie" på mere end 6-7.

Det er ingen hemmelighed, at vægttab hovedsageligt vil forekomme på grund af vand, hvilket betyder, at din vægten efter gendannelsen er afsluttet. Eksperimenter med en boghvede diæt kan gentages ikke mere end en gang hver 2-3 måneder. Hvis du følger denne diæt, skal du tage et multivitaminkompleks højst fra den tredje dag.

Derudover skal du have viljestyrke for at overleve på magert boghvede og kefir i to uger. Gør dig klar til at bekæmpe sult! Og efter afslutningen af kosten, hvis du læner dig på almindelig mad, vil der være en risiko for, at de tabte kilo ikke kun vender tilbage, men også bringer venner med dig. Dette skyldes, at kroppen efter at have smagt det sultne regime begynder med en dobbelt iver for at lagre energi til fremtidig brug.

Fans af ekstreme diæter er ofte dømt til livslang "vægtøgning" og kæmper med overvægt i mange år. Derfor, hvis du ikke er sikker på, at du er klar til at kontrollere din diæt efter at have tabt sig, er det bedre at efterlade strenge kostvaner helt og være opmærksom på mildere, afbalanceret og som et resultat længere muligheder.

En sparsom kost på boghvede

Denne diætindstilling er mildere og lover selvfølgelig ikke et tab på 12 kg. Det maksimale, du kan stole på, er 6-7 kg på to uger, og i tilfælde af at din startvægt overstiger normen betydeligt. En sådan boghvede-diæt udover boghvede og fedtfattig kefir giver glæder som mælk, hytteost, æbler, bær, usødet yoghurt og endda tørrede frugter med kaffe!

Denne ordning giver også mulighed for at skære salt til et minimum og forbruge en ubegrænset mængde vand (mindst 1, 5 liter dagligt). Du skal organisere 5 måltider om dagen i henhold til ordningen: morgenmad, frokost, frokost, eftermiddagste, middag. Kosten er designet i 14 dage og er traditionelt opdelt i tre perioder: losning, hård og grundlæggende.

boghvede til vægttab skal indtages uden salt, sukker og krydderier

Aflæsningsperiode (2 dage)

Det er ønskeligt, at det falder i weekenden. Du bør også undgå overdreven aktivitet og motion.

 • 1. dag: I hele dagen kan du kun drikke kefir (fedtindhold - 1%). Opdel 1, 5 liter kefir i 5-6 doser og drik hele dagen;
 • 2. dag: Ud over kefir kan du spise 2-3 æbler. Du kan spise æbler i et måltid eller sprede dem hele dagen;

Hård periode (5 dage)

I denne periode skal du spise boghvede grød med mælk, kefir og æbler. Boghvede grød tilberedes på doven måde. Hæld kornet med kogt mælk med et fedtindhold på 1-1, 5%. Hvis mælken ikke er pasteuriseret eller kogt, kan din grød simpelthen blive sur natten over uden køleskab. Du skal koge boghvede uden salt, sukker, olie og krydderier. På en dag kan du spise:

 • 3 portioner boghvede 200 g hver (vægten af det færdige produkt med mælk);
 • 1 liter kefir med et fedtindhold på 1%
 • 2-3 æbler er omtrent på størrelse med din knytnæve.

Opdel denne diæt i 5 lige store portioner, men det er bedre at efterlade et glas kefir til aften og drikke det 2 (eller deromkring) timer før sengetid, for ikke at blive sulten. Din menu kan se sådan ud:

 • Morgenmad:200 g boghvede, et glas kefir og et æble;
 • Frokost:et glas kefir og et æble;
 • Aftensmad:boghvede, et glas kefir;
 • Eftermiddagsmad:Æble;
 • Aftensmad:boghvede og æble;
 • Før sengetid:et glas kefir.

For at sprede disse 5 dage kan du bruge forskellige sorter af æbler. Tag for eksempel grøn sur, rød sød og gylden.

Grundlæggende (7 dage)

I denne periode tilsættes 1 spsk også til din kost. rosiner eller andre tørrede produkter, 1 spsk. skrællede frø eller nødder, 100 g usødet fedtfattig cottage cheese, sort kaffe uden sukker og lidt salt. Din daglige diæt vil se sådan ud:

 • 3 portioner boghvede, 100-150 g hver (vægten af det færdige produkt med mælk);
 • 1 liter kefir med et fedtindhold på 1%
 • 2-3 æbler på størrelse med din knytnæve
 • 1 spskrosiner eller andre tørrede frugter;
 • 1 spskafskallede frø eller nødder;
 • 100 g usødet hytteost med medium fedt
 • 1 tsk salt (hvis du har det godt uden det, kan du springe det over);
 • 2 kopper sort kaffe uden sukker.

Disse ingredienser skal også "opdeles" i 5 receptioner, hvor der efterlades et glas kefir at drikke før sengetid. Tørret frugt, hytteost og nødder kan simpelthen tilsættes grød for at tilføje smag og næringsværdi. Nu til en overraskelse! På den første dag i hovedperioden har du brug for (det er ikke muligt, men det er nødvendigt) at drikke en kop te eller kaffe med 2 tsk. sukker og 100 g kager.

boghvede kost fad til vægttab

Hvis du ikke kan lide slik, skal du tillade dig 200 g kartofler eller pasta, en portion dumplings eller anden mad, der ikke er diæt. Du kan endda få et glas øl. Dette er nødvendigt, for på dette tidspunkt vil din krop allerede føle sig sulten og bremse stofskiftet. Et indlæsningsmåltid hjælper dig med at forhindre, at dette sker. Naturligvis behøver en sådan belastning ikke at være morder - du skal ikke spise kage eller sluge tærter stegt i smør.

Hvis du er tilfreds med diætets resultater, kan du forlænge den med 7-10 dage ved at øge den sidste periode, men i dette tilfælde skal du tilføje et multivitaminkompleks til din diæt. Derudover skal du i starten af den tredje uge have et indlæsningsmåltid som på diætens 8. dag. Du kan gentage den sparsomme boghvede diæt med en pause på 4-6 uger.

En af fordelene ved den sparsomme mulighed er, at den ikke inducerer angreb på spiseforstyrrelser efter den anden uge, og en sundere (omend stadig ikke afbalanceret) diæt er lettere at tolerere. Derudover er det rettet mod at miste ikke kun vand, men også en vis mængde subkutant fedt.