Hurtigt vægttab diæt: hvordan man taber sig derhjemme

Et par uger - og minus 10 kg på vægten . . . Enig, et eventyr! En række diæter til hurtigt vægttab lover os et hurtigt resultat uden bivirkninger uden konstant sult og ofte uden at opgive hurtige kulhydrater.

hurtige vægttab diætresultater

Men hvor ægte er det, og hvordan skal du betale for dette eventyr?

Hvilke diætister anbefaler for at tabe sig derhjemme, er det rigtigt, at der ikke er nogen effektive diæter til hurtig forbrænding af fedt uden sundhedsskade, fortalte diætisten læserne.

Hvad er en hurtig vægttabsdiæt Lad os først forstå, hvad en "hurtig" diæt er.

Disse fødevaresystemer, hvor det er muligt at tabe sig, er altid en diæt med meget lavt kalorieindhold (kombinationen af fødevarer i diæter i forskellige diæter kan være forskellig). Deres energiværdi er i gennemsnit fra 900-800 kcal til 700-600 kcal. Desuden anbefaler nogle ernæringseksperter at holde sig til en sådan diæt i lang tid - dette er ikke en diæt designet til et par dage, du bliver nødt til at leve på en sådan diæt i en uge eller endda to eller tre.

Det er klart, at i denne situation vil det være muligt at tabe flere kg overvægt, men et sådant vægttab vil være meget ubehageligt, og det er usandsynligt, at en person kan tabe sig uden bivirkninger og sundhedsskader.

Hvordan fungerer den hurtige vægttab diæt?

De fleste kostvaner til hurtigt vægttab lover hurtigt vægttab - normalt 10 kg om ugen. Sådanne betydelige vægttab er kun mulige, hvis vi har at gøre med meget overvægtige mennesker (vægt ca. 120-150 kg og mere). Faktisk er dette allerede fedme!

Lad os se, hvad disse tabte kilo vil tilføje, og om et sådant vægttab er muligt uden bivirkninger.

pige på en diæt for hurtigt vægttab

Grundlæggende vægttabregler, du har brug for at vide

 1. Det er vigtigt at forstå, at en kvinde aldrig mister 10 kg overvægt ved at forbrænde fedt. 1 g fedt giver os 9 kcal energi. Antag at den daglige diæt hos kvinder, der besluttede at tabe sig, plejede at være 2000-2200 kcal. Og pludselig anbefaler nogle ernæringseksperter nu, at hun (eller måske hendes venner eller eksperter fra Internettet) skærer sin mad ned til 1000 kcal.

  Under ingen omstændigheder skal kalorieindholdet i mad reduceres drastisk!

  Men mange ønsker at opnå, hvad de vil have fra en af de hurtige vægttabskost til enhver pris.

  Baseret på ovenstående tal kan du maksimalt miste 100 g fedt om dagen. I 10 dage er det cirka 1 kg!

 2. Kvinden begyndte at spise mindre. Dette betyder, at indholdet af tarmens indhold - kym - er faldet. Dette er også minus 1, 5-2 kg overvægt.
 3. Derefter forlader vandet. Overskydende vand finder altid sted, når det kommer til en overvægtig person. Dens "tilflugtssted" er fedtceller. Allerede i de første måneder med at tabe sig kan meget vand gå væk.

  For eksempel med fedme hos kvinder, der taber sig, kan 3-5 kg væske om dagen forsvinde.

  Ja, det sker også! Og det sker, at det tager fra 500 g til 1 kg. Men i gennemsnit kan du i løbet af denne periode miste ca. 3 kg væske.

 4. Cirka 1 kg med denne tilgang til vægttab er til muskeltab.

  I alt, som vi forstår, selv med alvorlige begrænsninger, er det realistisk at tabe i gennemsnit ca. 7-8 kg. Og kun i tilfælde af en meget stor vægt kan du nå tallet - minus 10 kg. Men det er vigtigt ikke at glemme anbefalingerne fra Verdenssundhedsorganisationen (WHO).

  Ifølge WHO anses vægttab på 4-5 kg om måneden for at være optimal og sikker.

Hvad er faren for "effektive" diæter for hurtigt vægttab

Der er mange bivirkninger fra hurtige vægttabskostvaner. Lad os kun fremhæve de mest basale.

Tab af muskelmasse

Generelt, i tilfælde af mangel på kalorier og næringsstoffer, er det første, kroppen begynder sin "strejke med" muskelnedbrydning. Og som du ved, er tab af skeletmuskulatur en meget uønsket begivenhed. Det er vigtigt, at hjertemusklen lider under denne proces.

faren for et hurtigt vægttab diæt tab af muskelmasse

Hvis kroppen føler en betydelig proteinmangel, mister hjertet (og dette er et muskulært organ) masse.

De, der kan lide at eksperimentere med sådanne diæter med lavt kalorieindhold, er til tider mere i risiko for at lære, hvad kardiomyopati er (denne myokardie sygdom kan føre til pludselig hjertestop).

Så mange berømte mennesker døde - et kraftigt vægttab og hjertestop. Uanset hvad man måtte sige, risikerede de deres kroppe alvorligt.

Forværring af cholecystitis

Denne sygdom i galdeblæren diagnosticeres ret ofte. Når vi reducerer mængden af mad i kosten betydeligt, ophører dette organ med at spilde galden, som produceres for at fordøje mad. Derefter akkumuleres denne galde i galdeblærens hulrum og fremkalder derved betændelse og dannelse af sten.

Hvis der allerede var små sten i galdeblæren (og mange ikke engang ved om deres eksistens i kroppen), kan eksperimenter med "Top 10 effektive diæter til hurtigt vægttab", som faktisk er restriktive diæter, føre til til en tilstand af "akut mave".

Og dette er en indikation for indlæggelse efterfulgt af operation.

Nedsat enzymaktivitet

Med sådanne kostvaner reduceres produktionen af bugspytkirtlenzymer. For derefter at gendanne sin normale aktivitet kan det tage mere end en måned.

på en diæt til hurtigt vægttab falder produktionen af ​​bugspytkirtlenzymer

Overtrædelse af tarmmotilitet

Det er simpelt: mængden af mad i den daglige diæt falder, og forbruget af grøntsager reduceres logisk. Dette betyder, at kroppen modtager mindre af den nødvendige fiber.

Dette tab påvirker nødvendigvis tarmens muskulære aktivitet.

Virkningen af mangler på makro- og mikronæringsstoffer på udseendet

Selvfølgelig ikke på en positiv måde. Efter at have afsluttet den "hurtige" diæt kan du bemærke, at hudfarven er falmet, huden er blevet flakket og steder er den blevet tyndere. Derudover kan du beklageligt forstå, at hudtonen er faldet, og fine rynker er meget mere mærkbare end før.

Også bivirkninger kan mærkes på negle og hår (de kan begynde at falde kraftigt ud).

Fald i hastigheden af metaboliske processer

Dette sker bestemt, når kalorieindholdet i kosten reduceres til under 1000 kcal. Når en kvinde vender tilbage til den diæt, der anbefales til hende med hensyn til kalorieindhold, vil hun meget hurtigt møde en af bivirkningerne - hun vil vinde de tabte pund.

et fald i hastigheden af ​​metaboliske processer opstår på en diæt for hurtigt vægttab

Er der en universel hurtig og effektiv diæt til vægttab?

I processen med at tabe sig er det vigtigt ikke at fokusere på hastighed, men på effektivitet. Og i dette tilfælde er der ikke en enkelt diæt, der passer til alle! Konventionelt vil Ducan-diæten hjælpe en kvinde efter fødslen med succes med at reducere vægten, en anden vil dele med 5-7 kg overvægt på en keto-diæt, og der er mange kvinder, der opnår det ønskede resultat takket være en ret rationel diæt med et fald i kalorieindholdet.

Hvis du har en opgave at finde den diæt, som du med succes kan tabe dig på, kan du ikke undvære at konsultere en læge og diagnosticere.

Det er vigtigt at se på funktionerne i metabolismen af proteiner, fedt og kulhydrater, enzymaktivitet, niveauet af vitaminer og mineraler. Det ville være rart at bestå test for madintolerancer og ideelt set genetiske. Baseret på dette kan du oprette en individuel diæt, hvor du hurtigt kan tabe dig og uden bivirkninger.

Hvordan du kan ændre ideen om hurtige vægttabskostvaner

Når du taber dig efter amning, kan du øve dage med en markant reduktion i kalorier til 700-800 kcal om dagen. Dette er de såkaldte faste dage, hvorefter det er bydende nødvendigt at vende tilbage til en fuldgyldig afbalanceret diæt.

I processen med at tabe sig kan sådanne dage praktiseres 1-2 gange om ugen.

Deres ulempe er indlysende - det er usandsynligt, at du er i stand til at flygte fra den konstante sultfølelse.

Hvad skal jeg gøre ved det? Du kan drikke mere vand, især med citron (citronsaft). For mange virker sådant vand mere velsmagende, og de drikker det med større glæde end almindeligt vand.

Du kan lave faste dage på mad med lavt kalorieindhold. I dette tilfælde vil alle produkter have et tilstrækkeligt stort totalvolumen, og det vil være muligt at distribuere det hele dagen - der er ofte og i små mængder.

I dette tilfælde kan smoothies lavet af grøntsager og usødede frugter være gode.

spise smoothies fra grøntsager og usødede frugter på en diæt for hurtigt vægttab

Den purélignende konsistens af sådanne retter vildleder kroppen - en person spiser lidt, men bemærker samtidig en følelse af mæthed.

Når du taber dig, oplever du ikke en konstant følelse af sult.

Smoothies er rige på fiber, pektin, vitaminer og mineraler - alt hvad der findes i de originale produkter, der bruges til at forberede dem.

Det mest nyttige er smoothies baseret på grønne grøntsager og urter: avocado, selleri, skrællet agurk, basilikum, lime og mynte. Du kan berige deres smag ved at tilføje en skefuld sesamfrø eller hørfrø, kokosfløde.

Hold dig til fem måltider om dagen. Du kan drikke ca. 250 ml smoothie pr. Måltid.