Ducans proteindiæt til vægttab: en menu til hver dag

Dr. Ducan forfatter til proteindiet

Lad dem sige, at der skulle være mange gode mennesker, men piger kan ikke trøstes med dette ordsprog. Og nu begynder en ung dame eller en ærværdig fru, der har skrevet et par eller lidt mere, at undre sig over, hvordan man hurtigt kan slippe af med deres folder og fedtlag. Nogle prøver at løse dette problem med en plastikkirurg, men dette er ikke en billig og ikke en sikker procedure.

Nogle er i gymnastiksalen, men det indebærer fritid og er ret vanskeligt, mens de fleste kvinder prøver at tabe sig gennem kostvaner.

Kvinder vil finde en, der spiser velsmagende, fyldt og samtidig taber sig. Overraskende eksisterer disse diæter. Den mest populære af disse er Pierre Ducan diæt.

Generelle principper og beskrivelse af Pierre Ducans diæt

Princippet med denne diæt er ganske imponerende: spis så meget du vil - du begynder at tabe sig! Men ikke alt, men specifikke produkter. Princippet om ernæring er opdelt i 4 faser, hver af dem udfører en bestemt opgave og har sin egen varighed.

Den første fase af menuen for dagen, som Pierre Dukan kaldte "Attack", varer 2-7 dage (ikke mere end 10), det afhænger af, hvor mange kilo du har brug for at slippe af med - cirka 4-5 dage. I løbet af denne periode kan du tabe 2-5 kg. Dette er et vigtigt punkt i det psykologiske aspekt: du ser, hvor hurtigt du taber dig, det tvinger dig til at gå længere og ikke stoppe.

Menuen er domineret af kun proteinfødevarer, som kan indtages i en hvilken som helst mængde. Men for kroppens normale funktion, især hjernens og nyrernes funktion, er den manglende glukose og kulhydrater meget vigtige.

Derfor forsøger kroppen at være i en tilstand af stress og opleve kulhydratsult, at finde en vej ud. Og som et resultat nedbryder det fede aflejringer og syntetiserer fra dem de elementer, det mangler. Så med proteinernæring falder fedtlagene på kroppen hurtigt.

Kroppen kan ikke opbevares i lang tid, uden at det berører helbredet, på et protein mad, det har brug for aminosyrer, mineraler, vitaminer, sporstoffer. Derfor, startende fra den næste fase af kosten - "Cruise", er grøntsager inkluderet i menuen for dagen.

På dette tidspunkt falder fedtbutikkerne også, men ikke så hurtigt som under menuen på "Attack" -dagen. Ved brug af mad kommer en lille mængde kulhydrater og fedt ind, de fordøjes og forlader kroppen uden at have tid til at omdanne sig til fedtlag.

Derfor nedbryder kroppen ligesom i den indledende fase akkumulering af fedt og ekstraherer de nødvendige elementer. Cirka om en uge, ifølge Ducans menu, opstår vægttab med 1 kg.

Så scenens varighed vil afhænge af mængden af unødvendige kg - jo mere, jo længere "krydstogt". Det vil sige, hvis du f. eks. Har brug for at tabe 2 kg, vil "krydstogt" være 2 uger.

Forankring og stabilisering

Hvad der er snigende ved mange diæter, er at vægten, der tabes med sådanne vanskeligheder, i slutningen af dem begynder at vende tilbage. Derfor skal den opnåede effekt af vægttab konsolideres.

Pierre Dukan forudså dette også, og når den krævede vægt er nået, og skalaerne viser den længe ventede figur, begynder den tredje fase - "konsolidering". Denne fase er overgangen mellem overholdelse af kosten og det tidspunkt, hvor du kan gøre uden begrænsning i kosten. Pasta, slik, ost, korn føjes langsomt til menuen i små mængder.

Varigheden af dette fodringstrin ifølge Dukan er også individuelt og afhænger af antallet af faldne kilo. Beregningen er som følger - for 1 faldt kilogram - 10 dages "fastgørelse". Det er let at beregne, at når foden er faldet, for eksempel 6 kg, vil "Fixation" -fasen være 60 dage.

I slutningen af den tredje fase af vægttab begynder den sidste fase - "Stabilisering". Det anbefales at fortsætte denne gang så længe som muligt, især da der ikke er nogen begrænsninger i kosten. For ikke at gå op i vægt skal du kun følge 3 regler:

 • forbruge 3 spsk hver dag. l. havreklid, hvorfra du kan lave brød, pandekager, boller, kiks;
 • overhold det første trin i menuen på dagen for Ducan-dietten en dag om ugen;
 • tag en tur hver dag i 20 minutter.

Det er alle reglerne i fjerde fase for at tabe sig. Ikke så meget at have en smuk figur, føle sig godt, fange beundrende blikke.

Sådan renses kroppen for toksiner og toksiner inden en diæt

Læger betragter et vigtigt skridt i enhver diæt for at rense kroppen med enterosorbent. Præparaterne absorberer aktivt toksiner og toksiner, der er i overflod i kroppen efter nedbrydningen af fedtaflejringer.

Når fedt aktivt nedbrydes, passerer toksiner i blodbanen og forårsager en ubehagelig smag i munden og kvalme, forværring af kroniske sygdomme, afføringsforstyrrelser og gastritis, sløvhed i huden med dannelse af pletter og acne på den. Folk tror fejlagtigt, at disse fænomener er forbundet med mad med lavt kalorieindhold, men i virkeligheden er problemet toksiner!

Det er også vigtigt, at sorbenter fylder maven perfekt og skaber en følelse af mæthed og samtidig absorberer overskydende mængder enzymer og mavesaft. Så deres irriterende virkning på tarmvæggene fjernes, så vægttab slutter ikke med gastritis.

Hvilke fødevarer kan bruges sammen med Ducan-kosten

tilladte fødevarer til Ducan-dietten

For enhver fase skal du bruge dine produkter, men der er øjeblikke, der er de samme for alle faser. Hver dag skal du spise havreklid (ikke flager) - i fase 1 - 1, 5 spsk. l. , på fase 2 - 2, på fase 3 - 2, 5, på fase 4 - 3.

Klid fjerner toksiner, sænker kolesterolniveauer og forbedrer tarmens bevægelighed. Hvis de indtages samtidigt med mad, skylles de ned med flere glas vand. Drik op til to liter vand hver dag (undtagen kaffe og te).

På det første trin kan du spise oksekød, alle typer skaldyr, kyllingekød uden hud, fisk, oksekød, mager skinke, æg, fedtfattig: mælk, cottage cheese, yoghurt og mejeriprodukter.

Produkter skal gennemgå varmebehandling uden tilsætning af olie, dvs. de skal grilles, dampes i vand. Citroner, løg, hvidløg, salt (lidt), syltede agurker, sødestoffer er tilladt. Fra drinks - kaffe (alt uden sukker), urtete, sort, grøn, mineralvand.

I det andet trin tilføjes følgende til ovennævnte produkter: agurker, enhver kål, tomater, spinat, paprika, selleri, asparges, courgette, bønner. Tilladte dåse fisk, krabbekager, en skefuld kakao, 60 gr. tør vin, lidt olivenolie.

På dette stadium, hvis du har brug for at tabe sig mindre end 10 kg, skal du skifte protein-grøntsags- og proteindage.

På tredje trin tilsættes 100 gram til rationen af den første og anden fase hver dag. frugt (ud over kirsebær, bananer, druer), brød (2 stykker), lidt ost, eddike, adjika, gelatine, sojasovs, krydderier, sennep, ris to gange om ugen; kartofler; pasta; bønner; linser eller ærter.

På dette stadium er der en behagelig innovation: en gang om ugen (et måltid) har du råd til alt, uanset mængden af kulhydrater og kalorier i produktet. På tredje fase skal en dag om ugen afsættes til "Attack" -fasen. Den fjerde fase har ingen begrænsninger bortset fra at observere angrebsfasen 1 dag om ugen.

Hvilke fødevarer bør ikke indtages med Ducan-dietten? Først og fremmest er bagværk, slik, sukker forbudt. Ekskluder smør, fedtet kød, fastfood, stærke drikkevarer i de første tre faser.

Korn og andre stivelsesholdige og melede produkter er tilladt fra tredje trin i små mængder. Fra frugt er højt kalorieindhold og kulhydrater forbudt - kirsebær, druer og bananer.

Kosteksempler under Ducan-dietten

Kosten indebærer 3 fulde måltider og 2 snacks i form af endnu en morgenmad og eftermiddagsmat.

Dette madsystem er omtrentligt, du kan fokusere på det, men du kan ændre og arrangere produkter efter din smag.

Første proteinstad:

 • morgenmad: et par kogte æg (pocheret æg, en omelet med urter og mælk), et stykke saltet fisk eller skinke, te eller kaffe;
 • anden morgenmad: hytteost eller klid, yoghurt;
 • frokost: kogt magert kød;
 • eftermiddagsmad: kogt rejer eller blæksprutter;
 • middag: grillet fisk eller kogt tunge, kefir.

Anden fase "Cruise":

 • Om morgenen: røræg med urter, paprika, tomater, hytteost, courgettepandekager, te med mælk.
 • Anden morgenmad: æg undtagen stegt.
 • Frokost: kogt kylling eller fisk, dåse fiskesalat, æg, bønner, paprika, drysset med peber og krydret med yoghurt.
 • Eftermiddagsmatbit: kogt kyllingebryst, grøntsagssalat klædt med citronsaft, urtete.
 • Middag: stuet kål eller grillede grøntsager (aubergine, courgette, tomater), kogt kød, kefir.

Den tredje fase "konsolidering":

 1. Om morgenen: ostekager med creme fraiche og vanilje, grøn te.
 2. Anden morgenmad: yoghurt og frugt.
 3. Frokost: dampede kyllingekoteletter, grøntsagssalat.
 4. Eftermiddagsmad: et brød ost.
 5. Middag: rejer med pasta eller ris.

Eksempler på opskrifter til Ducan-dietten

Øre lavet af lakshoveder. Til 1 HP Attack. vand: en løg, et hoved laks, krydderier efter smag, klid et par spiseskefulde.

Forberedelse:

produkter til fiskesuppe på Ducan-diæten
 • sæt lakshovedet i vandet og lad det koge, fjern skummet;
 • tilsæt straks løg i terninger, krydderier og kog i cirka 45 minutter på svag varme (så knoglerne let løsnes);
 • fjernelse af hovedet fra vandet, adskillelse af knoglerne fra papirmassen og returnering af det tilbage i vandet;
 • kog indholdet af gryden, tilsæt persille, laurbærblad og klid til den, når væsken koger igen, fjern øret fra varmen og insister med låget lukket i ca. 15 minutter.

Til "Cruise". I stedet for klid kan du lægge finthakket gulerødder, blomkål (ingen stegning) og paprika. Blomkål giver suppen en ny smag og fortykningseffekt. I den sidste fase kan du smide et stykke citron eller eksperimentere med krydderier.

Møre kyllingebryst

Ingredienser: to spiseskefulde sojasovs, et kilo bryst, krydderier efter smag, en skefuld sennep.

Forberedelse:

 • Skær brystet i små stykker.
 • Vi laver en marinade af peber, sennep, salt, sojasovs.
 • Bland brystkassen med marinaden, og lad den stå i 9-12 timer.
 • Derefter bager vi stykkerne i ovnen i cirka en time og indstiller medietemperaturen.

Mysli-is

Komponenter: to spiseskefulde havreklid, mælk - 260 gr. , Et æg, sødemiddel - 3 spsk. l. , blød ost - 35 gr. , fedtfattig creme fraiche - 35 gr. , lidt vanilje, skive af en appelsin.

Forberedelse:

 1. Kog mælk, tilsæt sødemiddel, klid, vanilje til det, kog derefter over svag varme, omrør hele tiden, indtil væsken bliver tyk.
 2. Tilsæt det piskede æg til denne masse, bland derefter grundigt og tag det ud af ovnen.
 3. I en beholder blandes zest, ost og creme fraiche, hæld alt i væsken med klid.
 4. Vi afkøler denne blanding i ca. 30 minutter, hælder den i briller og lægger den i fryseren under omrøring hver time, lad den stå i 5 timer.

Nyttige tip til Ducan-dietten

diætist konsultation om Ducan diæt

Dette madsystem kan observeres af både mænd og kvinder uden at skade kroppen, uden at plage sig selv med sult. På trods af den sparsomme diæt har denne mad dog visse kontraindikationer.

Overholdelse af proteinfasen kan hos visse mennesker forekomme hormonforstyrrelser, eller kroniske sygdomme forværres. Derfor er der kontraindikationer og begrænsninger.

Kontraindikationer:

 • Børn under 18 år.
 • Amningstid.
 • Gravid.
 • Forstyrrelse af metaboliske processer.
 • Sygdomme i det kardiovaskulære system.
 • Med aktiv mental stress.
 • Med sygdomme i nyrerne, mave-tarmkanalen, leveren, gigt.

Fordele ved Ducan diæt:

 • sult mærkes ikke;
 • hvis du følger en diæt, kan du spise lækker;
 • kosten er sikker
 • at følge dietten er meget enkel;
 • der er ingen begrænsninger for mængden af mad og tidspunktet for indtagelsen.

Ved hjælp af Ducan ernæringssystem oplever du ingen diætbegrænsninger, indtager kun sunde fødevarer, kosten er slet ikke aggressiv. Dette strømforsyningssystem kan let bruges både hjemme og på en fest, en restaurant eller på arbejdspladsen.