Proteindiet til vægttab: en menu til hver dag

fødevarer til en protein diæt

En proteindie er ikke kun en god måde at slippe af med subkutant fedt, men også en god mulighed for at pumpe muskelmasse.

Hovedproblemet i det moderne samfund er den konstante kamp med fedme, derfor vil vi fokusere på fedtforbrændingsegenskaberne i proteinmenuen.

Ifølge statistikker kalder 95% af mennesker en proteindiet en absolut afvisning af komplekse og enkle kulhydrater med det maksimale indtag af animalsk proteinfoder. Faktisk er dette helt forkert, da langvarig tilbagetrækning af kulhydrater forårsager mange negative aspekter. De mest almindelige er nedsat nyrefunktion og komplikationer i mave-tarmkanalen.

For ikke at afvise unødvendige myter er det nødvendigt at bruge en proteindiæt korrekt til vægttab.

Funktioner i en proteindiæt til vægttab

Glem navnet på denne vægttabsindstilling, da ingen forbyder dig at indtage kulhydrater i en hel uge eller en måned. Ingen grund til at springe til konklusioner, bare ved navnet på kosten. For at skabe indre funktion af indre organer og en positiv energibalance skal komplekse kulhydrater være til stede i ethvert fedtforbrændende fødevaresystem, og en proteindiet er ingen undtagelse. Kroppen har hele tiden brug for et komplet udvalg af næringsstoffer, mineraler og vitaminer. Det, der ofte kaldes proteinvægttab, er mere relateret til en kulhydratfri diæt, menuen i en uge består af skiftende kulhydrat- og proteindage.

Slap af, da kulhydrater og fedt vil være en integreret del af denne diæt, men de skal indtages på et bestemt tidspunkt, når kroppen har brug for det. Du vil bestemt ikke sulte ved hjælp af proteinmetoden til at tabe sig, da du vil have et vilkårligt antal måltider om dagen. Jo flere snacks og hovedmåltider, jo hurtigere finder den metaboliske proces sted, og det afhænger af hastigheden af biokemiske processer, om kroppen begynder at overføre kalorier til fedtaflejringer eller ej.

Proteinmenuen skal gives på forhånd. Det er bedst at tilberede al den nødvendige mad tidligt om morgenen og fordele jævnt på tallerkenerne. Derefter kan du hver anden time, uanset hvor du er, på arbejde eller derhjemme, spise færdigretter. Du kan spise 5-10 gange om dagen, der er ingen specifik anbefaling, alt dette er individuelt.

Hvornår har du brug for protein, og hvornår har du brug for kulhydrater?

fødevarer til en protein diæt

Alle kulhydrater skal indtages tidligt på dagen, helst inden kl. 13: 00.

Sutra udtømte fuldstændigt alle glykogenforretninger (den energi, som kroppen akkumulerer i en persons lever og muskelvæv), og derfor er der behov for et kulhydratindtag i dette tilfælde selv for en person, der prøver at slippe af med overskydende fedt.

Alle kalorier, der er modtaget, går til kroppens energibehov. Af samme grund anses det for bedst at lave morgenkørsler, der kun forbrænder subkutant fedt, men det er anderledes, når glykogenlagrene er tomme. Dette tvinger kroppen til at bruge en alternativ energiforsyningsmulighed.

Hvor mange kulhydrater har du brug for?

Volumenet af komplekse kulhydrater skal bestemmes på et personligt grundlag. Nogle vil være i stand til at tabe sig ved at indtage 250 gram. ris hver dag, nogle vil tage på i vægt ved at indtage denne mængde kulhydrater hver dag. Vigtigst skal du ikke gå overbord og langsomt skære ned på kulhydrater.

For eksempel indtog du 2600 kalorier hver dag, du behøver ikke at skære deres forbrug til 1600 på den anden dag. Kroppen kan betragte dette som en trussel mod eksistensen og vil tage skridt til at bremse forbrændingen af fedtreserver så meget som muligt. Til at begynde med vil metaboliske processer falde betydeligt, og selv en lille mængde indkommende kalorier bliver til fedt under huden. Hvis dit mål er en lang maraton, skal du lave en kulhydratbelastning en gang om ugen og øge dit komplekse kulhydratindtag markant.

Anbefalede kulhydrater til forbrug:

 • fra grøntsager, spis kål, agurker, tomater i ubegrænsede mængder;
 • spis citrusfrugter fra frugter;
 • fra fuld-værdi mad boghvede, ris, havregryn, forskellige korn, pasta.

Hvordan man korrekt indtager proteinfødevarer?

Med protein mad er ting meget lettere, efter kl. 13, uden gorging, i ensartede portioner, indtager protein mad, selvfølgelig fedtfattig. Grøntsager og frugter kan indtages i enhver mængde i de indledende faser af kosten, så skal du udelukke frugter, der indeholder enkle kulhydrater, det er druer, æbler, bananer og alt, hvad der hører til denne kategori af produkter.

Bland animalsk protein, prioriter disse produkter:

 • havfisk, fisk og skaldyr og æg, de vil give kroppen ikke kun protein af høj kvalitet, men også med de nødvendige omega fedtstoffer;
 • mejeriprodukter, fedtindhold ikke mere end 5%;
 • magert kød, kyllingebryst, oksekød, kalvekød, fjerkræ og kanin.

Hvem har brug for en proteindiæt?

proteinprodukter til vægttab

Denne kategori inkluderer professionelle atleter og mennesker med en aktiv livsstil. Værdien af proteinmenuen for de ovennævnte er evnen til at forbrænde kropsfedt uden væsentligt tab af muskelmasse. Hvis du vil maksimere muskelvækst, er dette også muligt med en proteindiæt uden væsentligt tilsætning af subkutant fedt.

Det er uønsket at slippe af med overskydende fedtaflejringer ved hjælp af en proteindiæt til ældre. For fuld assimilering og fordøjelse af proteinfødevarer er der behov for fuldt arbejde af alle indre organer og godt helbred. Selvfølgelig, hvis en person er over 45 år gammel, er hans krop ikke så produktiv som i sin ungdom. Derfor tolererer en ældre ikke proteinernæring uden sundhedsskade. Komplikationer af denne art kan forekomme: problemer med fordøjelsessystemet, høj blodpropper og dannelsen af blodpropper. Der er ikke behov for at eksperimentere, det er bedre at bruge mere passende muligheder for folk i denne alder.

Mænd er mere tilbøjelige til en proteindie end kvinder, da de kan lide at forbruge kød mere. Det er sværere for kvinder at komme væk fra slik og indstille sig på at spise animalsk protein. I det store og hele kan en proteindiæt ændres, og andre produkter kan indtages i stedet for kød: æg, fisk, skaldyr, mejeriprodukter.

Gravide kvinder vil være i stand til effektivt at bruge en proteindiæt til vægttab uden at skade deres helbred såvel som deres baby. Denne madindstilling kan hjælpe med at normalisere vægten og forhindre overskydende vandretention.

Hvis du har et godt helbred og ønsker at tabe dig, er en proteindiæt bestemt det rigtige for dig. Denne metode er ikke vanskelig at tolerere og hård, ligesom mange monodieter, efter en proteindiæt begynder du ikke at opleve fysisk og psykisk ubehag.

Sådan fungerer proteinmenuen

mad på en protein diæt

Kompetent fordeling af næringsstoffer gennem dagen giver dig mulighed for at kontrollere insulin, som kun manifesterer sig, når en person har for meget komplekse kulhydrater eller slik. Mængden af glukose i blodet stiger markant, og insulin overfører overskydende energi til subkutant fedt.

Kulhydrater i starten af dagen er essentielt brændstof for at holde dig energisk hele dagen.

Fiber- og proteinfødevarer kræver, at kroppen bruger meget mere kalorier til at fordøje og assimilere mad, end de oprindeligt indeholder, så det er umuligt at få nogen vægt på dem.

En proteindiæt aktiverer derimod metaboliske processer, hvorfor bodybuildere spiser valleprotein inden sengetid.

Fordele ved en proteindie

De positive egenskaber er som følger:

 • Accelererer metaboliske processer, hvilket giver dig mulighed for ikke at gå op i vægt i lang tid efter annulleringen af kosten. Hvis du efter en annullering af denne diæt har en sund livsstil, kan du glemme alt om fedt for evigt.
 • Maksimal tilbageholdelse af muskelmasse og fuldstændig forbrænding af unødvendigt fedt. Hvilket er meget vigtigt for kvinder.
 • Kroppen modtager alle mineraler, vitaminer og næringsstoffer.
 • Evnen til at følge en proteindiæt i lang tid.
 • Der er ikke noget fysisk eller psykisk pres, da din menu består af et stort udvalg af sunde og velsmagende produkter.

Ulemper ved en protein diæt til vægttab

Hvis du overholder en proteindiæt i henhold til den traditionelle ordning og kun spiser proteiner og ikke bruger ovenstående kulhydratfødevaresystem, kan dette medføre nogle negative konsekvenser.

 • Langvarigt indtag af protein kan føre til udvaskning af calcium og sporstoffer fra kroppen, og dette vil undergrave sundheden for dit knogleskelet betydeligt.
 • Kun proteinernæring påvirker fordøjelsessystemets og nyrernes ydeevne negativt. Derfor bør folk, der har sygdomme i ovennævnte organer, ikke følge en proteindiæt.
 • Hvis du er over 60 år, så glem alt om proteindiet, brug det kombinerede ernæringssystem til intens fedtforbrænding. Før du begynder at bruge proteinmetoden til at tabe sig, skal du konsultere en diætist og læge.

Hvor lang tid tager det at holde sig til en proteindie?

mad med protein til vægttab

Der er ikke noget klart svar på dette spørgsmål, det afhænger af mange faktorer. De vigtigste er: køn, alder, genetisk disposition til vægtøgning, procentdel af kropsfedt, tilstedeværelse af sygdomme.

Det vigtigste er ikke at vise overdreven initiativ og under ingen omstændigheder fremskynde processen med at tabe sig.

Normalt tab anses for at være 0, 4-2, 5 kg om ugen eller 5-8 kg om måneden, du behøver ikke at fremskynde.

En proteindiæt kan bruges, indtil det ønskede resultat opstår, den indeholder alle de mineraler, vitaminer og kulhydrater, der er nødvendige for kroppen, derfor er helbredsskader udelukket.

Proteindiet til vægttab, menu i en uge

Den første dag

 • Spis en frugt, der indeholder hurtige kulhydrater, såsom en banan
 • 0, 5 l. kefir med et fedtindhold på højst 2, 3%
 • 220 gr. hæld havregryn 1 spsk. l. honning;
 • Et par orange t 180 gr. hytteost med et fedtindhold på højst 4, 5%
 • 220 gr. kogte kyllingebryst plus en stor portion grøntsagssalat.

Anden dag

 • Vi spiser 2 store æbler;
 • 350 gr. ostemasse;
 • 250 gboghvede med grøntsager;
 • 1 grapefrugt plus 250 gr. havfisk;
 • 250 gkogt oksekød plus grøntsagssalat.

Dag tre

 • 1 spsk. l. honning plus 60 gr. valnød;
 • 350 gr. yoghurt med et fedtindhold på ikke over 2, 3%
 • 250 gkogt ris med grøntsager;
 • 2 tomater og 3 kogte æg;
 • Grøntsagssalat og 250 gr. kogt kalvekød.

Dag fire

 • 1 banan og æble
 • 250 gbland pasta med 60 gr. hytteost;
 • 350 ml mælk
 • 250 gskaldyr;
 • Grøntsagssalat og 250 gr. kogt oksekød.

Dag fem

 • 2 spsk. l. honning;
 • 3 kogte æg
 • 150 gkogt fisk og 250 gr. ærtergrød;
 • 3 agurker og 250 gr. kyllingefilet;
 • Stor portion vegetabilsk salat med olivenolie.

Dag seks

tilladte fødevarer til en proteindie
 • 1 spsk. l. honning og 250 gr. frugtsalat;
 • En halv liter kefir;
 • 250 gkogte bønner med grøntsager;
 • 180 gost med lavt fedtindhold
 • 250 gkogt oksekød med grøntsager.

Syvende dag

 • 250 genhver frugt;
 • 450 gr. ostemasse;
 • grøntsagssalat og 220 gr. kogte kartofler;
 • 180 ghytteost;
 • Citrusfrugter og 250 gr. kogt kalvekød.

Mængden af forbrugte kulhydrater er individuel, start din morgenkost med det sædvanlige kulhydratindtag og fjern langsomt kalorier, indtil du begynder at observere, at fedtforbrændingsprocessen er startet.

Mellem måltiderne skal du spise fiber for at hjælpe fordøjelsessystemet med at absorbere proteinfødevarer. Vand skal drikkes i overensstemmelse med kroppens krav. Hvis urinfarven er mørk, spiser du lidt vand.

Glem ikke, at kun aktiv sport og en sund livsstil forhindrer dig i at få unødig vægt og uønskede sygdomme.